En spilbar oplevelse af den kolde krig

Den kolde krig er heldigvis, for en stor dels vedkommende, overstået i dag. Under den kolde krig var forbindelserne, og stemningen, mellem de to store blokke i verden, Nato og Warszawa-pagten, nedfrosset og iskold. Atomraketterne stod skarpladte og klar til affyring hvert øjeblik, det skulle være. Alt dirrede i en stivnet stemning, hvor mistanke og paranoia var en stor del af det politiske spil, globalt. Spionage var hverdagskost i denne verden. Dobbelt-spionage ligeså.

Du kan opleve en snert af denne stemning, hvis du går ind i spillet Call of Duty Black Ops. Her oplever du den nedfrosne verden af i går, da hele kloden blev holdt som gidsel i spillet mellem stormagterne. Call of Duty Black Ops giver dig en realistisk oplevelse af at være i en verden, hvor jordens udslettelse dagligt var et emne for de mennesker, der levede dengang. En dystopisk verden, hvor kommunikationen mellem klodens to stormagter var gået i hårdknude.

En skrøbelig balance

I den verden, du oplever i Call of Duty Black Ops er fraværet af stabilitet i det verdenspolitiske til at tage at føle på. Det kaldtes terrorbalancen. Hvis du angriber mig, så starter jeg en uundgåelig udslettelse af jorden. Det var den underliggende retorik i 80’ernes storpolitiske mønster. Det er med denne baggrund, Call of Duty Black Ops udfolder sig.

Spillet kan spilles på tværs af platforme. Du kommer til at møde historiske personer, når du spiller Call of Duty Black Ops. Og din påvirkning af spillet vil være afgørende for kloden skæbne. Der er et spil, hvor du, i den grad, vil komme til at føle historiens vingesus. Et iskoldt et af slagsen. Fra en tid, hvor menneskeheden var gidsler i deres eget drama.

Den kolde tid

At det kaldtes Den Kolde Krig skyldtes, at krigen ikke var blevet varm endnu. Heldigvis. Var den krig nogensinde blevet varm, så havde vi ikke været her i dag. Til alt held for os, endte den kolde krig, blandt andet takket være Sovjets sammenbrud. En iskold terrorbalance blev afløst af forhandlinger om nedrustning og større samhandel. Der er altid håb.

Iga

justgalthen@gmail.com

Ingen kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.