Sådan forvandler du børneværelset til et fantastisk paradis

Børneværelse

Skal du til at bygge rede og lave børneværelset klar til en kommende lille ny? Eller har du allerede huset fuld af børneværelser, men trænger til at få dem gevaldigt piftet op? Det er sjovt at indrette ungernes værelser, for her er der næsten ingen begrænsninger, og vi har en tendens til at bruge langt flere farver og nuancer herinde, fordi det netop skal være fantasifuldt og byde op til leg. Det skal vi udnytte, for netop derfor er det så sjovt at slå sig løs, når det gælder de smås værelser. Men mangler du alligevel lidt inspiration og gode tips til, hvad du skal investere i, så læs med her, for nedenfor kan du finde en masse skøn inspiration til indretning til den mindste beboer.

Grib chancen for at kombinere leg, sjov, fantasi, farver, hygge og barndomsminder

Et børneværelse skal være både praktisk, hyggeligt og pænt, og det kan man opnå på mange måder. Det hele afhænger selvfølgelig af, hvor meget plads du har at gøre godt med. Er værelset forholdsvis lille, kan det være en god idé med en flot køjeseng og et skrivebord eller anden opbevaring nedenunder, så pladsen bliver udnyttet bedst muligt. På den måde skaber du også en hyggelig lille hule, som kan dekoreres med fine lamper, tæpper, bøger og en masse andet sjov og leg.
Har du et lidt større rum at gøre godt med, kan du tillade dig at indrette lidt mere frit og bruge gulvet som legeplads. Alt efter alderen på dit barn, og hvad han eller hun har brug for og kan lide at lege med, kan du have en lille rutsjebane, der fører ned i et bassin med plastikkugler, en fin gyngehest, en masse store puder og tæpper som base til at få læst historier. Listen er lang, og er pladsen ikke et problem, er det kun fantasien, der sætter grænser.
Er dit barn gammelt nok, kan du også med fordel spørge din søn eller datter, hvad han eller hun godt kunne tænke sig. Måske vælger de noget helt overdrevet og usandsynligt, men det kan måske alligevel give dig et praj om, hvilen retning du skal gå i.

Glem ikke væggene og gulvene

Mange har en tendens til kun at fokusere på de store møbler i rummet og glemmer helt det, der omgiver dem, nemlig væggene og gulvet. Lægger du tid og energi her, vil det med garanti også gøre en helt masse for dit nye børneværelse. På væggene kan du hænge en masse skønne børneplakater, som der findes et hav af på nettet. Børneplakater er rigtig populære, fordi de både kan være lærerige samtidig med, at de skaber den hygge og stemning, som ethvert børneværelse kræver. Du vil opdage, at de findes i et væld af designs og størrelser, så du kan finde børneplakater til alle aldre og noget for alle børn.  
Når det kommer til gulvene, kan noget så simpelt som tæpper virkelig gøre underværker. Find nogle bløde, men praktiske af slagsen, som matcher resten af møblerne i værelset, og på den måde får du skabt en rød tråd i hele indretningen.

Iga

justgalthen@gmail.com

Ingen kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.